Nybörjarutbildning

Grönt kort-utbildning

På Loftahammars GK finns möjligheten att gå Grönt kort-utbildning.

Grönt kort-utbildning Under Grönt kort-utbildningen, som till allra största del är praktisk, kommer vi gå igenom några områden som gör det ännu roligare ute på golfbanan:

• Golfens olika slag
  • Golfens regler
  • Golfvett för roligare golf

Du kommer få lära dig mer om golfens olika slag. Genom att träna på dessa kommer ditt spel snabbt att utvecklas. Golfens olika slag består av:

• Utslag från tee
  • Transportslag
  • Chip och pitchslag
  • Bunkerslag
  • Puttning

Med hjälp av din kursbok och hemsidan Golf.se/grontkort lär du dig på egen hand mer om golfens regler och golfvett genom bl.a. övningar, självtester och filmer. Du ska kunna tillämpa delar av de utvalda reglerna som finns i din kursbok och på hemsidan. Golfvett behandlar områdena hänsyn, säkerhet, banvård, speltempo och rutiner samt etik och moral.

Få grönt kort Du får Grönt Kort, och du kan spela själv ute på banan, när du efter genomförd utbildning kan visa att du uppnått en viss spelkompetens. Du spelar från 150 metersmarkeringen (gulsvart utslagsplats) och där du vid ett tillfälle presterar 18 poäng, eller mer, vid spel över 9 hål. Du spelar poängbogey och räknar varje hål som par 3 med två extraslag. Anmäl dig till din klubb för att bli registrerad för hcp 54. Scorekortet som är signerat av din medspelare lämnar du in till klubben som du väljer att bli medlem i. Klubben registrerar dig för hcp 54.

Kommande kurser

Vecka

Typ av kurs

Genomförs