Information om Corona

Vi följer SGF's rekommendationer och ser till att hålla oss uppdaterade.

För att läsa SGFs riktlinjer klicka vidare på:

Corona-riktlinjer för klubben

Råd från Folkhälsomyndigheten

Riktlinjer för coronavirus

Den nya pandemilagen omfattar alla golfbanor och allt golfspel. Därför har SGFs coronariktlinjer för golfspel uppdaterats:

- Grönt ljus för träningsverksamhet för barn och ungdomar födda 2005 och senare, inomhus och utomhus. Inga begränsningar i antal men vidta de försiktigheter som anges.

- Personer födda 2004 och tidigare kan också träna. Utomhus om det går, annars inomhus. Vi låter 8 personer fortsatt vara normerade som maxantal.

- Inga tävlingar, läger, matcher eller cuper om de inte klassas som enstaka. Definition finns på rf.se, länk finns på golf.se.

- Golfhallar och studios ska komplettera maxantalet i lokalerna (som anslås tydligt) med skriftlig dokumentation om hur maxantalet räknats fram samt övriga smittskyddsåtgärder som klubben/bolaget/anläggningen vidtagit. Detta gäller även padelhallar, restaurang, shop m.m.

På golf.se ligger coronainformation för spelaren. Läs också om pandemilagen för idrotten i stort på Riksidrottsförbundets hemsida.