Nya regler för golfspel 2019

Från och med 1 januari 2019 gäller nya regler för golfspel. I den största moderniseringen sedan 1952 har 34 regler blivit 24, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel och har fokus på speltempo.

 Var hittar jag nya reglerna?

 
* Regelboken finns som gratis mobilapp till Android och iPhone. Ladda ner Rules of Golf 2019 så har du alltid reglerna nära tillhands. 
 
* Den digitala regelboken på svenska hittar du på R&A:s hemsida. Boken "Spelarens upplaga - regler för golfspel" och "Regler för golfspel" kommer att finnas på kansliet.
 
* På Svenska Golfförbundets Youtube-kanal finns 24 filmer med de viktigaste regelnyheterna.
 
* Podden för dig som är nyfiken på golfreglerna och varför de är utformade som de är. De första avsnitten av tio finns på Spotify, iTunes och Acast.

      Regel 1 presenterar dessa centrala principer för spelet:

 

  • Spela banan som den är och spela bollen som den ligger.
  • Spela i enlighet med reglerna och i spelets anda.
  • Du är ansvarig för att lägga till dina egna plikter, om du bryter mot en regel, så att du inte får någon möjlig fördel gentemot din motspelare i matchspel eller gentemot övriga spelare i slagspel

Spela i spelets anda genom att:

  •  uppföra sig på ett hederligt sätt - till exempel genom att följa reglerna, tillämpa alla former av plikt och att vara ärlig när det gäller alla aspekter av spelet.
  •  vara hänsynsfull mot andra - till exempel genom att spela i rask takt, värna om andras säkerhet och inte störa en annan spelares spel.
  •  ta väl hand om banan - till exempel genom att lägga tillbaka uppslagna torvor, jämna ut sand i bunkrar, laga nedslagsmärken och inte orsaka onödig skada på banan.

 

Du bör kontrollera om tävlingsledningen har antagit en uppförandekod, eftersom du kan få plikt om du inte följer den.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Nyårshälsning 2019-12-30
Julgransmingel 2019-12-16
Ett slag för Cancer 2019-11-29
Julgransmingel 2019-11-28
Gräsroten 2019-11-19