Golfregler och tävlingar från 1 juni

Från och med 1 juni ska alla tävlings- och handicapronder åter spelas enligt ordinarie regler.

Med andra ord ska bland annat krattor tillbaka, ingen lägesförbättring gäller i bunkrar och hålet får inte göras grundare.

Viktigt att vi alla hjälps åt att kommunicera detta, då många spelare har vant sig vid de undantag som gällt i och med Covid-19. 

 

Läs mer här

Tävlingar

Rekommendationer från och med 1 juni

I enlighet med myndigheternas lättnader i de allmänna rekommendationerna kan tävlingsverksamhet i Golfsverige återupptas från och med 1 juni.

 

Vårt preliminära tävlingsprogram hittar du under fliken tävlingar 

https://www.loftahammarsgk.se/se/tavlingar/tavlingsrpogram-2021

Som vanligt kommer man att kunna anmäla sig en månad innan tävlingsdagen.

Viktiga uppdateringar i 2021 års version

I enlighet med aktuella riktlinjer och rekommendationer från myndigheterna har en hel del uppdateringar gjorts i årets upplaga av de tillfälliga tävlingsvillkoren, jämfört med 2020. 

Sammanfattning av de största ändringarna:

Samtliga tävlingar ska spelas enligt ordinarie Regler för golfspel. För att en rond ska vara handicapgrundande – oavsett om det är en tävlings- eller sällskapsrond – måste den också spelas enligt ordinarie Regler för golfspel.

* De coronarelaterade undantagen till golfreglerna försvinner därmed från och med 1 juni. Det innebär att krattor ska tillbaka, ingen lägesförbättring i bunkrar, hålet får inte längre göras grundare, det är valfritt att ta ur flaggstången och resultathantering ska följa regel 3.3b.

Start från flera tee (inklusive kanonstart) samt samlingar (informationsmöten, prisutdelningar med mera) är tillåtna så länge deltagarna har möjlighet att hålla två meters avstånd till varandra. Samlingar bör i möjligaste mån hållas utomhus.

Publik tillåts med upp till 100 personer på anläggningar utan anvisad sittplats och upp till 500 personer vid tävlingar med anvisad sittplats. Deltagare och nödvändiga funktionärer räknas inte som publik.

Inga specifika riktlinjer avseende måltider i tävlingsvillkoren. I restaurangen gäller de allmänna Covid-19-reglerna för restaurangverksamhet.

 

Den enskilde idrottsutövarens ansvar:


Idrottsutövare bör bedriva idrotts- och fritidsaktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta:


1. hålla avstånd till varandra
2. inte dela utrustning med varandra
3. undvika gemensamma omklädningsrum (omklädningsrummen är stängda - säg till på kansliet om du behöver utnyttja dem)
5. resa till och från aktiviteten individuellt
6. utföra aktiviteten i mindre grupper

Kommentarer